Saarloos in Het Depot

Het was verschrikkelijk warm in Het Depot. Vermoedelijk ligt dit aan het dagenlange warme weer deze weken. Al zou het ook wel kunnen dat Saarloos de zaal zo heeft opgewarmd voor het optreden van Gavin James. Het duo was namelijk het voorprogramma.

Brian McGovern en Craigh Gallagher waren oorspronkelijk beide solo-artiesten (bij Brian McGovern onder de naam Fallen Drakes). En ja … ze hebben elk een fantastisch mooie stem, wat nodig was voor hun solo-act. Ze kunnen alle twee heel erg veel aan, hoewel ik meer te vinden ben voor de stem van Craig Gallagher. Terwijl Brian de diepere delen voor zijn rekening nam, kon Craig heel mooie hoogtes bereiken.

Het was echter vooral hoe deze stemmen samen klonken, wat het publiek al in het voorprogramma deed juichen. Deze twee stemmen passen zo goed bij elkaar dat de liefde voor muziek en voor elkaar eraf spatte. Ze stonden samen aan één micro en kwamen zo in elkaars persoonlijke ruimte. Het zingen van een duet had zo meteen ook een visueel romantisch uitzicht.

Dit was zeker ook zo wanneer ze de cover Free Fallin’ speelde van Tom Petty. Hier speelde ze het nummer in een veel tragere vorm, waardoor hun mooie samenzang er heel mooi uitkwam. Met dit nummer slaagde ze er ook in het publiek te laten meezingen -weliswaar bedeesd.

Onderstaande video is niet van het optreden, maar geeft wel een mooi beeld weer van hoe het er ongeveer uitzag:

De nummers waren voor mij bijna allemaal onbekend. Het was dus een ontdekking, maar er waren vele nummers bij die direct binnenkwamen, ofwel met een catchy melodie ofwel door de emotionele diepgang van de nummers. Dat maakte dat het er veel afwisseling was tijdens hun optreden, wat ik sowieso al heel erg weet te waarderen. Al is het vermoedelijk natuurlijk wel zo dat het meeste van hun oeuvre covers waren.

Wanneer ze hun nieuwe single Changes speelde, kwam Gavin James zelf eventjes meezingen in het voorprogramma. Het publiek was helemaal mee en tegen het einde van het nummer kon het publiek het al helemaal meezingen.

Jammer was wel dat bij dat nummer de piano niet in balans was met de andere instrumenten. Ze gebruikten iets te veel de rechter pedaal, waardoor alles veel te luid was. Zo kwam contradictorisch het spel van de piano er juist minder uit, net als het gitaarspel. Toch was dit geen groot pijnpunt en maakte veel andere facetten van het nummer dit goed.

Hun debuutsingle is dus zeker de moeite. Mocht je de kans krijgen om deze mannen aan het werk te zien, zou ik niet twijfelen. Van mij mogen ze hun repertoire verder uitbreiden (wat wel nodig is) en ik wil gerust ook nog eens gaan kijken wanneer zij de hoofdact zijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s