Leonore – Jezebel

Het valt direct op, ze heeft een engelenstem. Het gaat hier over de dertigjarige Chloë Nols, de zangeres van de band Leonore. Haar stem lijkt echt ergens vanuit de hemel te komen. Ze heeft een erg hoge stem die een bepaalde troost geeft. De breekbaarheid van haar stem zorgt daar mee voor. Toch komt haar stem ook erg krachtig over. Ze komt heel beslist over wanneer ze “can’t wait another night” zingt.

In de clip wandelt ze door het bos en doet ze precies denken aan de scènes met Arwen en Aragorn uit Lord Of The Rings. Een vergelijking die niet zomaar gemaakt kan worden en genoeg het mystieke van de muziek aantoont. Het gaat dan ook over dreampop. Je kan er helemaal melancholisch van worden of er eens helemaal bij wegdromen en al je zorgen vergeten.

Ondertussen is er al heel veel gezegd over de stem van Chloë, maar de mannenstem die haar assisteert blend ongelofelijk goed. Ook zijn stem klinkt erg krachtig en breekbaar tegelijkertijd. Daarmee doet de tweestemmigheid een beetje denken aan 9 crimes van Damien Rice.

Dat deze groep in België nog onbekend is, valt ergens te begrijpen. Het is geen genre waarin je direct de Belgische hitlijsten mee haalt. Maar het feit dat we hier toch al enkele mooie vergelijkingen hebben kunnen maken, zegt genoeg over het potentieel. Ook andere media wisten enkele positieve recensies te schrijven.

Deze kersverse single van ‘Sub Rosa’  (nieuwe EP) heeft een mooi refrein dat ook in het hoofd blijft zitten en kan daarmee hopelijk wel wat volk meetrekken in hun dromerige wereld.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s