The National – I Need My Girl

Tijdens een relatie toon je niet altijd hoeveel je van uw partner houdt. Ook al zie je hoor doodgraag, toch slagen veel mannen erin het te verpesten bij hun vrouw. Of het ondertussen al de ex-vrouw is of niet, veel mannen kunnen zich heel erg inleven in dit nummer. The National weet dit namelijk mooi over te brengen in dit nummer.

In de clip zie je de hele tijd mensen met elkaar dansen. Het is heel erg klein. Er zit weinig beweging in, maar wel erg passioneel. De koppels lijken elkaar daar ook effectief nodig te hebben, verwijzend naar de titel.

De lyrics verwoorden het wat marginaal en ik moest mezelf toch betrappen op een glimlach de eerste keer dat ik het hoorde:

Remember when you lost your shit and
Drove the car into the garden
You got out and said I’m sorry
To the vines and no one saw it

Dat moet een fantastische vrouw zijn geweest, passende bij zijn imago van regelmatig drankgebruik. Mijn interpretatie ervan is vooral dat hij er had moeten zijn voor zijn vrouw op die moment, maar dat de wijnstokken er dus meer waren voor haar dan hijzelf.

Hoe dan ook is het een fantastisch nummer waar Matthew Berninger met zijn diepe stem dat doet denken aan Nick Cave, veel mensen weet mee te ontroeren. Ook al is het misschien niet altijd vocaal zo juist gezongen (toch zeker live), het past bij het gevoel dat hij wil overbrengen. Deze puurheid van een diepe stem die niet altijd loepzuiver is, slaagt erin om heel erg veel emotie in de liedjes te leggen.

Wat dit nummer natuurlijk ook naar een heel hoog niveau tilt is de fantastische gitaarriff. Alleen daarvoor zou je het nummer al kunnen beluisteren.

Je zou kunnen zeggen dat er weinig variatie in het nummer zit, en dat klopt ook. Dit nummer heeft dat echter niet nodig. Het is heel erg klein en eenvoudig gehouden en dat geeft het nummer juist een vorm van droefheid over zich. Bovendien kan ik dit nummer erg lang na elkaar blijven luisteren. Eentonig zal het dan toch niet zijn.

Geniet zeker ook van deze indrukwekkende live-versie. De backing-vocals en de blazers die erbij komen geven het nummer een extra dimensie. Vooral de blazers geven het nummer wat meer grandeur. Enerzijds verliest het zijn eenvoud hier wel lichtjes mee, maar het past anderzijds wel erg goed bij het nummer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s