Big Shaq – Man Don’t Dance

Hij doet het weer. De man die eens een parodie maakte van de rapscene en plots wereldbekend werd. Michael Dapaah is de comedian die met Man’s Not Hot een onverwachte YouTube-hit scoorde bij het ruime publiek. Nu komt hij met de sequel Man Don’t Dance.

De lyrics zijn bij momenten weer zeer geniaal. Het is een plezier om deze teksten te lezen en ongetwijfeld dat vele jongeren deze vanbuiten zullen leren. Het nummer start als volgt:

Increase the volume ting, yo
Big Shaq (raw sauce)
It’s another one
They said one and one is two
That was me and you
But we ain’t stuck like glue

Al kan het uiteraard nog veel absurder, waar hij zijn vriendin ervan beschuldigd geen goed ontbijt voor hem te kunnen klaar maken.

I like my eggs with the yolk (scrambled ting)
But please don’t burn my toast
She wants me to be her blok (baby boy)
But she can’t cook Sunday roast, ah (shocking)

Ook de originele geluidjes zijn weer aanwezig. In verhouding zijn ze minder origineel en minder aanwezig dan in het eerste nummer, waardoor het meer een echt rapnummer wordt.

Mede daardoor is de kwaliteit van de rap wel van een erg hoog niveau. Het is opvallend dat een comedian die eventjes een parodie maakt, beter kan rappen dan een aantal andere rappers. Dit doet hopen dat het geen one-hit-wonder wordt, maar dat hij een blijvende muzikale injectie in de scene kan brengen.

In eerste instantie had ik hier geschreven dat het niet kan tippen aan het vorige nummer, maar na het meerdere keren gehoord te hebben in de dagen erna moet ik daarin mijn mening herzien. Het is vooral anders en de fout is om het nummer te veel te gaan vergelijken.

Op zich staat het nummer er ook en kunnen we spreken van een erg goed rapnummer. Ik betrap er me op dat ik onbewust het nummer aan het zingen ben terwijl ik bezig ben, nooit een slecht teken.

Update: vanaf 11 juni is er ook de nieuwe videoclip van deze song. Hierin maakt hij komaf met zijn vorige song en neemt hij zijn jas uit. In de clip wordt hij omringd door verschillende mensen die dansen, waarbij hij ostentatief blijft staan. Hoewel hij natuurlijk wel zijn armbewegingen maakt bij het rappen. Hij introduceert zelf een nieuwe handbeweging om duidelijk te maken dat hij niet mee danst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s